۱۴ شهریور ۱۳۹۳، ۱۴:۰۰

قاضی عسگر:

حفظ وحدت مسلمانان مهمترین وظیفه حجاج است/ ناراحتی اکثریت کشورهای اسلامی از وهابیت

حفظ وحدت مسلمانان مهمترین وظیفه حجاج است/ ناراحتی اکثریت کشورهای اسلامی از وهابیت

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: توصیه اول من این است که باید تلاش کنیم تا فریضه حج به محور وحدت امت اسلامی تبدیل شود و کانونی شود برای همه مسلمینی که برای توسعه وحدت مسلمانان تلاش می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید علی قاضی‌ عسگر در سخنان بیش از خطبه نماز جمعه امروز ضمن تبریک میلاد امام رضا(ع)، گفت: همانطور که می‌دانید حج یکی از ارکان دین مقدس اسلام به شمار می‌رود که در احادیث مختلف آن را یکی از 5 پایه اسلام ذکر کرده‌اند.
 
وی گفت: حج امتیازات و ویژگی‌های مختلفی دارد که از روایات مختلف می‌توانیم آن را درک کنیم، در یکی از روایات حضرت علی(ع) مردم را نسبت به زیارت خانه خدا حساس می‌کند و می‌گوید، اگر کسی به این فریضه الهی بی‌توجهی کند، خداوند به او مهلت نمی‌دهد.
 
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: یا خداوند در قرآن می‌فرماید، این فراخوان ابراهیم خلیل برای حضور در مکه همیشگی است و تا زمانی که مسلمانی روی زمین زندگی می‌کند حج برپا خواهد بود.
 
وی یادآور شد: وقتی از یکی از معصومین در مورد حج می‌پرسند، می‌گوید حج هم برای دنیای مردم و هم برای آخرت آنها مفید است. خداوند برکاتی در حج قرار داده که گاهی فردی و گاهی معنوی است.
 
قاضی عسگر در مورد برکات حج،‌گفت: انسان در کنار کعبه می تواند جان و روح خود را در اقیانوس الهی شست و شو دهد و آرام بگیرد، انسان‌ها در کنار کعبه رنگ خدایی می‌گیرند، رنگی که پاک نمی‌شود و اگر مراقب آن باشند، رنگ دیگری نیز جایش را نمی‌گیرد.
 
وی در مورد تعابیر مختلف از کعبه و شهر مکه، گفت: در یک تعبیر شهر مکه به ام‌القراء جهان اسلام معرفی شده است و این به آن معنی است که کانون توجه مسلمانان مکه است، کعبه وسیله هدایتی برای عموم مردم به شمار می‌رود.
 
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: ابراهیم خلیل مکه را شهر امن خواند، به این معنی که در منطق اسلام مکه به گونه‌ای طراحی شده که همه از نظر اخلاقی، سیاسی و اجتماعی در امنیت کامل قرار دارند؛ در حج حتی جدال و کشمکش هم نیست و همه به دنبال حق و حقیقت هستند. مکه شهری عاری از سلاح و خشونت است که تمرکز همه عبادت در آن است.
 
وی ویژگی دیگر حج را این مورد دانست که در موسم حج میان انسان‌ها تمایز و تفاوتی نیست، تمام مذاهب مختلف اسلام و انسان‌هایی با رنگ‌های مختلف با یک لباس واحد در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
 
قاضی عسگر یکی دیگر از نکاتی که قرآن بر آن تأکید کرده را این مورد دانست که شهر مکه باید به وسیله کسانی مدیریت شود که دارای ویژگی تقوا هستند.
 
وی گفت: کعبه خانه پاکان است و دیگران را نیز پاک می‌کند، در قرآن آمده کعبه محور آزادی برای مسلمانان به شمار می‌رود و هیچکس بر آن سلطه نداشته و خانه خدا، خانه تمام مردمی است که به خداوند اعتقاد دارند.
 
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به ذکر حدیثی از پیامبر پرداخت و گفت: پیامبر قسم جلاله می‌خورد که مکه بهترین زمینی است که خداوند روی کره زمین آفریده و می‌گوید، این سرزمین برای خدا نیز دوست‌داشتنی‌ترین زمین است و تأکید می‌کند که اگر مرا مجبور به ترک مکه نمی‌کردند، هرگز از آن خارج نمی‌شدم.
 
وی در ادامه توصیه‌هایی به حجاج کرد و گفت: توصیه اول من این است که باید تلاش کنیم تا فریضه حج به محور وحدت امت اسلامی تبدیل شود و کانونی شود برای همه مسلمینی که برای توسعه وحدت مسلمانان تلاش می‌کنند.
 
قاضی عسگر به جنایات جریان تکفیری در سوریه و عراق اشاره کرد و گفت: امروز جهان اسلام در حال تفرقه است، جریان تکفیری لکه ننگی است برای اسلام و جنایات آنها موجب شده تا چهره اسلام در سطح بین‌المللی مخدوش شود.
 
وی تأکید کرد: نباید مسائل فرقه‌ای و مذهبی وارد مراسم حج شود و من در همه جلسات گفته‌ام که باید بدانیم خطر تفرقه که به وسیله استکبار برای مشغول کردن مسلمین طراحی شده، بسیار بالاست و ما هرگز نباید مسائل فرقه‌ای را وارد حج کنیم.
 
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در توصیه‌ای دیگر خواهان جداسازی وهابیت از اهل سنت و فرق مذهبی دیگر شد و گفت: در دیدارهایی که با مقامات مختلف کشورهای حاضر در حج داشتیم اکثریت آنها نسبت به تندروی وهابیت به شدت ابراز ناراحتی می‌کردند و نکته مثبتی که در صحبت‌های آنها مشخص است، عشق و علاقه آنها به اهل بیت(ع) است.
 
وی در مورد عشق و علاقه مردم دیگر سرزمین‌ها به اهل بیت، گفت:‌سودانی‌ها می‌گویند علاقه ما به اهل بیت آن قدر زیاد است که اگر پسرانی دوقلو به دنیا بیایند نام آنها را حسن و حسین می‌گذاریم، همچنین اگر این دوقلوها دختر باشد نام آنها فاطمه و زینب می‌نهیم.
 
قاضی عسگر تأکید کرد: ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم چرا که خدا، قرآن و پیامبر ما مشترک است و اگر در حوزه اهل بیت وحدت پیدا کنیم، بسیاری از مسائل حل می‌شود.
 
وی افزود: همایشی در مورد حج در یکی از کشورها داشتیم که چند نفر از علمای آنها آمدند و به من گفتند مشکلات جهان اسلام به این دلیل است که مسلمانان فاقد رهبری واحد هستند در حالی که شما در کشور خود رهبری فرزانه دارید. اگر به ما اجازه دهید به کشور شما می‌آییم و با ایشان بیعت می‌کنیم تا رهبری جهان اسلام را بپذیرند.
 
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت رهبر انقلاب را رهبری جامع، فقیه، فیلسوف، دانا در مدیریت جامعه و آگاه در مسائل سیاسی خواند و گفت: اگر ما از حج به درستی بهره‌برداری کنیم، می‌توانیم مشکلاتی که جهان اسلام امروز با آن درگیر است، حل کنیم.
 
وی در پایان سخنان خود گفت: مردمی که نتوانستند به حج مشرف شوند، باید از فرصت پیش آمده در ماه‌های ذی القعده و ذی الحجه و همین طور اعیاد قربان و عید غدیر استفاده کنند.
 
قاضی عسگر با اشاره به اینکه اولین پرواز حجاج امروز انجام گرفت، خاطرنشان کرد: پیشنهاد دادم تا امسال حجاجی که سال‌های قبل به حج مشرف شده‌اند در روز عرفه در مصلی‌های شهر خود تجمع کرده و دعای عرفه را بخوانند و فضای معنوی صحرای عرفات را حس کنند.
 
 
کد خبر 2364394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha